MENU

Víza

Víza

PAS – pri cestovaní do ktorejkoľvek krajiny je potrebné mať platný pas. Platnosť pasu musí byť minimálne pol roka po návrate domov z danej destinácie.

Informácie o vybavení víz sú platné pre klientov, ktorí sú držiteľmi slovenských cestovných pasov!!!

Do krajín Európskej únie, vrátane Islandu je možné cestovať na občiansky preukaz. Doklad musí byť platní minimálne pol roka po návrate domov z danej destinácie.

AUSTRÁLIA

Víza je potrebné mať schválené pred vycestovaním. K žiadosti o víza je potrebná čitateľná kópia pasu.

BANGLADÉŠ

Víza je možné obdržať priamo na letisku v Dhake. Potrebná je fotografia (farebná, aktuálna na bledom pozadí, bývalého pasového rozmeru) a uhradenie poplatku.

BHUTÁN

Víza je potrebné mať schválené pred vycestovaním. K žiadosti o víza je potrebná čitateľná kópia pasu.

ČÍNA

V prípade skupiny 10 a viac osôb stačí k žiadosti o víza zaslať čitateľnú, farebnú kópiu pasu (strany s fotkou a údajmi). K vybaveniu víz pre skupinu menej ako 10 osôb sú potrebné:

  1. Vypísaná a podpísaná žiadosť o víza.
  2. Fotografia pasového formátu (farebná, aktuálna na bledom pozadí).
  3. Pas – je potrebné fyzicky doručiť pas.

INDIA

Od 01.03. 2016 bolo Slovensko zaradené medzi krajiny, ktoré môžu využívať eturistické víza do Indie. Odpadá tak nutnosť osobnej návštevy bratislavskej ambasády.  Na udelenie eturistických víz je potrebné:

  1. Vyplniť online formulár.
  2. Scan pasu vo formáte PDF, platny minimalne pol roka po návrate z krajiny.
  3. Fotografia v elektronickom formate JPEG o rozmeroch min350 pixelov x 350 pixelov max. 1000 pixelov x 1000 pixelov, o velkosti min 100 a max 300 KB. Fotografia musí spĺňať uvedené kritériá.

Na mail príde potvrdenie o zadaní žiadosti. Zvyčajne do 24 hodín od podania bývajú víza schválené. S takto schválením vízom (ktoré je potrebné mať so sebou vytlačené) môžete cestovať. Na letisku v Indii od Vás zoberú biometrické údaje v podobe odtlačkov prstov.

Eturistické víza je možné žiadať pri zájazde To najlepšie z Indie a Južná India – mozaika kontrastov.  Pri zájazde Čína, Tibet, Nepál, India je stále potrebná osobná návšteva každého žiadateľa na ambasáde v Bratislave (bližšie informácie v kancelárii CK).

INDONÉZIA

Víza je možné obdržať priamo na letisku. Potrebná je fotografia (farebná, aktuálna na bledom pozadí, bývalého pasového rozmeru) a uhradenie poplatku. Pri prílete na letisko Jakarta obdržíte víza bez poplatku.

IRÁN

Na vybavenie víz do Iránu bude potrebné:

  1. Vyplnená a podpísaná žiadosť o víza.
  2. Fotografia pasového formátu (farebná, aktuálna na bledom pozadí).
  3. Pas – je potrebné fyzicky doručiť pas.

JUHOAFRICKÁ REPUBLIKA

Od 18.04.2016 občania SR cestujúci do JAR potrebujú vízum aj na turistické účely. Príslušným miestom na podanie žiadosti o vízum je veľvyslanectvo JAR vo Viedni. Každý žiadateľ je povinný podať žiadosť o víza OSOBNE. Nie je možné aby žiadosť podala tretia osoba. Prevzatie pasu s vízom už môže vykonať aj tretia osoba (nie je potrebné osobne prevziať pas s vízom).

Na vybavenie víz do JAR je potrebné predložiť:

  1. Vyplnená a podpísaná žiadosť o víza.
  2. Fotografia pasového formátu, v počte 2 kusy (farebná, aktuálna na bledom pozadí).
  3. Doklad o dostatočnom finančnom zabezpečení (minimálne 3000 R = približne 200 eur). Výpis z účtu za posledné 3 mesiace.
  4. Pas – je potrebné fyzicky doručiť pas. Pas musí mať minimálne 3 voľné strany určené na vízum.
  5. Spiatočnú letenku.
  6. Doklad o dôvode cestovania a dĺžke pobytu.
  7. Originál očkovacieho preukazu s potvrdením o platnom očkovaní proti žltej zimnici ak cestujete z krajiny, kde sa toto ochorenie vyskytuje.
  8. Všetky doklady môžu byť kópie, ktoré budú súčasťou žiadosti. Je však potrebné mať so sebou aj originál dokladu na porovnanie!
  9. Žiadosť je potrebné podať minimálne 15 dní pred odletom do JAR.
  10. Víza sa zatiaľ vydávajú bez poplatku.

 

KAMBODŽA

Víza je možné obdržať priamo na letisku v Siem Reap. Potrebná je fotografia (farebná, aktuálna na bledom pozadí, bývalého pasového rozmeru) a uhradenie poplatku.

KAMERUN

Na vybavenie víz do Kamerunu bude potrebné:

  1. Vyplnená a podpísaná žiadosť o víza, v počte 2 kusy.
  2. Fotografia pasového formátu, v počte 2 kusy (farebná, aktuálna na bledom pozadí).
  3. Doklad o cestovnom poistení, ktoré je platné na území Kamerunu v čase návštevy.
  4. Pas – je potrebné fyzicky doručiť pas.
  5. Originál očkovacieho preukazu s potvrdením o platnom očkovaní proti žltej zimnici.

KANADA

S účinnosťou od 15. marca 2016 Kanada zavádza pre návštevníkov povinnosť tzv. pred-cestovnej elektronickej autorizácie (eTA). Získanie autorizácie v systéme eTA, ktorého využívanie bolo do uvedeného dátumu na báze dobrovoľnosti, bude,  podobne ako v prípade jeho americkej obdoby ESTA,  nevyhnutnou podmienkou pre slovenských občanov na vstup do krajiny. Autorizácia eTA je povinná iba v prípade cesty do Kanady lietadlom, vrátane leteckých tranzitov cez Kanadu. Autorizácia eTA nie je povinná pre návštevníkov prichádzajúcich do Kanady autom, loďou alebo vlakom.
Platnosť eTA autorizácie je 5 rokov (resp. do doby platnosti cestovného dokladu uvedeného v eTA formulári). Pre vyplnenie eTA formuláru sú potrebné: platný cestovný pas, kreditná karta Visa®, MasterCard® alebo American Express® a emailová adresa. V prípade osôb s dvojitým kanadsko-slovenským občianstvom Kanada vyzýva na cestovanie s kanadským pasom bez potreby eTA autorizácie. Elektronický formulár eTA je možné vyplniť na adrese: www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp.

KUBA

K vstupu na Kubu je potrebná vízová kartička, ku ktorej stačí čitateľná kópia pasu. Zároveň sa cestujúci musí po prílete na Kubu preukázať platným cestovným poistením (minimálne liečebné a úrazové poistenie, platné na dobu pobytu na území Kuby).

MJANMAR (BARMA)

Víza sa vybavujú online. K ich vybaveniu budeme potrebovať zaslať elektronicky čitateľnú kópiu pasu (strana s údajmi a fotografiou) s ktorým budete cestovať na zájazd. Pas musí byť platný minimálne pol roka po návrate z danej krajiny.
Zároveň je potrebné zaslať elektronicky fotografiu. Tak aby bola fotografia ostrá, čistá, farebná. Požadované rozmery, max 2 MB.

Online víza sa dajú vybaviť pri zájazde Mjanmarsko. Pri zájazde Čína, Tibet, Mjanmar sa žiada o klasické víza.

MONGOLSKO

Na vybavenie víz do Mongolska bude potrebné:

  1. Vyplnená a podpísaná žiadosť o víza.
  2. Fotografia pasového formátu (farebná, aktuálna na bledom pozadí).
  3. Doklad o cestovnom poistení, ktoré je platné na území Mongolska v čase návštevy.
  4. Pas – je potrebné fyzicky doručiť pas.

NAMÍBIA

Na vybavenie víz do Namíbie bude potrebné:

  1. Vyplnená a podpísaná žiadosť o víza.
  2. Fotografia pasového formátu v počte 2 kusy (farebná, aktuálna na bledom pozadí).
  3. Pas – je potrebné fyzicky doručiť pas.
  4. Autorizáciu na vyzdvihnutie pasu.

NEPÁL

Víza je možné obdržať priamo na letisku v Káthmandú. Potrebná je fotografia (farebná, aktuálna na bledom pozadí, bývalého pasového rozmeru) a uhradenie poplatku.

RUSKO

Na vybavenie víz do Ruska bude potrebné:

  1. Vyplnená a podpísaná žiadosť o víza.
  2. Fotografia pasového formátu (farebná, aktuálna na bledom pozadí).
  3. Doklad o cestovnom poistení, ktoré je platné na území Ruska v čase návštevy.
  4. Pas – je potrebné fyzicky doručiť pas.
  5. Splnomocnenie

SEVERNÁ KÓREA

Víza je potrebné mať schválené pred vycestovaním. K žiadosti o víza je potrebná čitateľná kópia pasu.

SRÍ LANKA

O víza je možné požiadať online ešte pred vycestovaním, vyhnete sa tak zdĺhavému procesu na letisku. K online žiadosti o víza je potrebná čitateľná kópia pasu.

USA

Podmienkou vstupu do USA je v prípade, že máte biometrický pas vyplnenie elektronickej cestovnej autorizácie ESTA. V prípade, že nemáte biometrický pas, musíte si požiadať o víza na americkej ambasáde v Bratislave alebo si vybaviť biometrický pas (ide o pas, ktorý sa na Slovensku vydáva od februára 2008 a neskôr, s tvrdým obalom). O víza do USA musia priamo na americkej ambasáde žiadať cestujúci, ktorí v čase od 01.03.2011 a neskôr navštívili krajiny Irán, Irak, Sudán a Sýria. V prípade ak ste navštívili uvedené krajiny, nie je možné cestovať na ESTA formulár.

UZBEKISTAN

Na vybavenie víz do Uzbekistanu bude potrebné:

  1. Vyplnená a podpísaná žiadosť o víza.
  2. Fotografia pasového formátu (farebná, aktuálna na bledom pozadí).
  3. Doklad o cestovnom poistení, ktoré je platné na území Uzbekistanu v čase návštevy.
  4. Pas – je potrebné fyzicky doručiť pas.
  5. Potvrdenie od zamestnávateľa.

VIETNAM

Víza je potrebné mať schválené pred vycestovaním. K žiadosti o víza je potrebná čitateľná kópia pasu.

ZIMBABWE

Vízum do Zimbabwe sa vybavuje a platí priamo na hraniciach.

 

Na obsahu stránky sa stále pracuje.